preloader
MENUSLUIT

Fysiotherapie & chiropractie bij honden

Een dierenfysiotherapeut behandeld klachten bij dieren wanneer er problemen zijn in het bewegen of staan, oftewel het bewegingsapparaat. Waarbij fysiotherapie zich richt op het behandelen en begeleiden van blessures en aandoeningen in het bewegingsapparaat, richt chiropractie zich specifiek op de wervelkolom en de relatie met het zenuwstelsel. Osteopathie is vooral effectief wanneer de oorzaak van de klachten zich in de organen bevindt en is een mooie aanvulling op fysiotherapie en chiropractie.

De specialistische opleiding tot dierenfysiotherapeut duurt 2 jaar en daarvoor vindt eerst een vierjarige HBO opleiding voor humane fysiotherapie plaats. Dierfysiotherapie is een paraveterinair beroep en een beschermde titel. Een dierfysiotherapeut is verplicht om zich te registreren in het diergeneeskunderegister.

Een gezonde hond hoort zonder pijn en belemmeringen te kunnen bewegen. Een kleine verstoring in het bewegingsapparaat kan grote gevolgen hebben voor een hond, een hond is namelijk een meester in het maskeren en compenseren van de klacht.

Een kleine verstoring kan zich hierdoor makkelijk ontwikkelen tot meerdere of grotere problemen. Een hond die mank loopt heeft minder plezier in het wandelen en een hond met rugklachten zal minder vaak willen spelen.

Door middel van fysiotherapie en chiropractie kunnen verstoringen in het bewegingsapparaat worden opgespoord en behandeld zodat het dier pijnvrij en zonder compensatie kan bewegen. Uw dier zit hierdoor veel lekkerder in zijn vel en zal actiever en levenslustiger zijn.

Ook katten en knaagdieren kunnen veel baat hebben bij fysiotherapie en chiropractie bij bewegingsklachten.

Een hond, kat of knaagdier hoort zonder pijn en belemmeringen te kunnen bewegen
Bewegen met
Aandacht