preloader
MENUSLUIT

Even voorstellen…

Begin 2021 zijn Suzanne en (and) Margriet SAMen SAM dierfysiotherapie & chiropractie gestart. Na jaren ieder een eenmanspraktijk te hebben gehad, Margriet in Noord-Holland en Suzanne in Zuid-Holland, vonden we dat het samen nog veel leuker is. Samen kun je profiteren van ieder zijn kennis en kunde, sparren met elkaar en je eigen kwaliteiten zo goed mogelijk inzetten. Kwaliteit in beweegzorg en aandacht voor u en uw dier, dat is voor ons belangrijk!

Margriet Koopman
Ik ben van kinds af aan al gek op dieren en dan in het bijzonder paarden en honden. Na het behalen van mijn atheneumdiploma ben ik in 2003 gestart met de vierjarige opleiding fysiotherapie bij hogeschool Thim van der Laan. Suzanne en ik zaten bij elkaar in de klas! In 2007 heb ik de opleiding met een diploma op zak afgerond. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als fysiotherapeut ben ik in 2009 begonnen met de opleiding dierfysiotherapie in Barneveld. In 2011 heb ik de opleiding dierfysiotherapie met goed gevolg afgerond.

Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik ook volledig gediplomeerd ORUN instructrice fase 4. In 2014 heb ik de opleiding tot equine chiropractor "focus on the equine spine FES" afgerond. Tijdens deze 2 jarige deeltijdopleiding wordt je geschoold in onderzoeks- en manueel therapeutische behandeltechnieken gericht op de wervelkolom van het paard. In 2017 heb ik tevens de opleiding veterinaire chiropractie voor gezelschapsdieren afgerond bij het Supple Spine Instituut. Het diploma Osteopathie bij gezelschapsdieren van bij het Supple Spine Instituut is in 2019 behaald.

Zelf ben ik actief geweest op nationaal niveau in de dressuursport. Momenteel rijd en train ik met veel plezier een tweetal jonge paarden en begeleid ik mijn dochter met haar pony.

Persoonlijke ontwikkeling binnen mijn vak vind ik erg belangrijk. Ik volg daarom regelmatig bijscholing en cursussen en bezoek seminars en congressen in binnen en buitenland, op het gebied van dierfysiotherapie en veterinaire chiropractie om mijn kennis up to date te houden.

Ik ben aangesloten bij de vereniging voor dierfysiotherapeuten (NVFD), lid van het praktiserend kwaliteitsregister waardoor je verplicht bent tot bijscholing.

Ik ben lid van de vakgroep Hydrotherapie hond. Daarnaast ben ik als praktijkdocent, stagebegeleider en examinator verbonden aan de opleiding dierfysiotherapie in Barneveld voor zowel hond als paard. Kennisoverdracht is een van mijn stokpaardjes, daarom geef ik regelmatig lezingen en workshops en ben ik geregeld spreker tijdens congressen of opleidingen.

Suzanne Holman
Vanaf heel klein ben ik al gek op honden en paarden en begon ik met paardrijden toen ik vijf jaar was. Na de Havo ben ik in 2003 begonnen aan de opleiding fysiotherapie bij hogeschool Thim van der Laan in Nieuwegein en heb in 2007 mijn diploma behaald. Het doel was altijd om meteen dierfysiotherapie te gaan studeren, maar ik ben even verdwaald geweest in de sport/topsport en chronische pijn.

Na de opleiding tot dierenfysiotherapeut heb ik ook nog de volgende cursussen gevolgd: dry needling voor paard/hond en medical taping voor honden. In 2020 heb ik de opleiding tot veterinair chiropractor voor gezelschapsdieren bij het Supple Spine Instituut met goed resultaat afgerond.

Zelf heb ik een KWPN-merrie die actief in de dressuursport wordt uitgebracht (en vroeger in de springsport), mijn border terriër hebben we in 2021 in ons gezin mogen verwelkomen.

Joyce van Rooijen
Mijn naam is Joyce van Rooijen. Sinds 2020 ben ik afgestudeerd als dierenfysiotherapeut aan het Aeres Trainingscentre in Barneveld.

Voorafgaand hieraan heb ik eerst de studie tot humaan fysiotherapeut in 2017 afgerond aan de Hogeschool Leiden. Deze opleiding was ik begonnen om daarna zo snel mogelijk te kunnen gaan leren voor dierenfysiotherapeut, want bij de dieren is wel echt waar mijn passie ligt! Zo ben ik opgegroeid tussen de paarden en met honden. Het was voor mij dan ook al snel uitgemaakt dat ik graag met dieren wilde gaan werken. Toen ik op mijn 13e voor het eerst een dierenfysio aan het werk zag wist ik het meteen: ‘Dit is het, dit wil ik ook!’

Ik vind het belangrijk dat een dier met plezier kan bewegen en zo goed mogelijk in zijn vel zit, hier kan ik als dierenfysiotherapeut een mooie bijdrage aan leveren.

Momenteel combineer ik mijn werk als humaan fysiotherapeut en als dierenfysiotherapeut, deze afwisseling vind ik heel prettig. Het mooie hiervan vind ik ook dat het elkaar aanvult. Zo pas ik informatie uit cursussen en opleidingen vaak ook weer bij de ander toe.

Tevens ben ik aangesloten bij de NVFD als praktiserend lid voor zowel het register hond als paard. De NVFD is de beroepsvereniging van dierenfysiotherapeuten, hierbij moet je voldoen aan kwaliteits- en punteneisen. Zo volg ik regelmatig cursussen, webinars etc. In de zomer van 2021 heb ik de cursus voor dry needling bij honden en paarden afgerond.

Bewegen met
Aandacht